20 Mart 2018 Salı

YAPAY TAŞLARIN, İNCİLERİN VE GECE "SİYAHININ" İPEK ELBİSEYLE MUHTEŞEM BULUŞMASI: ROBE DE STYLE


Robe De Style, kadınların orantısal, ince bir görünüşe sahip olmalarını gerektiren 1920’lerin diğer tasarımlarının yanında kendine özgü siluetiyle öne çıkmaktadır.
Modaya aykırı bir görünüşe sahip olmadan, daha kıvrımlı bir bedene sahip biri de bu elbiseyi giyebilmektedir. Aynı zamanda şık tasarımıyla Fransız Devrimi öncesi elbiselerini anımsatır. Bu nedenle giyim konusunda geleneksel fikirlere bağlı olanlara daha etkileyici gelmektedir. Elbisenin gövde kısmı, gümüş rengi boncuklar ve yapay taşlarla oluşturulmuş, tekrar eden tavus kuşu desenleriyle bordürlenmiştir. Taç yaprak biçimli etek ucu boyu baldır ortasında kesilmiştir. Eteğin ön tarafındaki kıvrımları oluşturan girinti, daha kısa bir etek boyunu hissettirmektedir.
Biraz da bu ikonik elbisenin tasarımcısından bahsedecek olursak; Jeanne Lanvin, 1889 yılında kendi şapka dükkanını açmadan önce Paris ve Barselona’da şapkacılık ve elbise yapımı eğitimi almıştı. 1896 yılda İtalyan kont Emilio di Pietro ile evlendi ve ilham kaynağı olacak kızı Marguerite’i doğurdu. Lanvin, 1908’de bir çocuk koleksiyonu hazırladı. 1909’da ise Syndicat de la Couture’a ( Modacılar Sendikası ) üye oldu. The House of Lanvin, resmi olarak 1920’lerin başlarında Paris’te kuruldu. 18.yüzyılın ihtişamlı süslemelerini örnek alan Lanvin, zarif nakışları, narin süslemeleri ve kadınsı bitkisel renk paletiyle tanındı. Çok sevdiği koyu “Lanvin mavisi” kendi boya fabrikasında üretiliyordu. Lanvin keskin zekalı bir işte kadınıydı ve yaşam tarzı ürünlerinin çapını genişletti. Arpége adlı parfümü, 1927 yılında kızı için yarattı. Lanvin’in diğer muhteşem siyah elbiseleri:

 

 



Ezgi Kaplan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder