16 Kasım 2017 Perşembe

SEMİNER ÖZEL YAZISI: TÜM ZAMANLARIN EN İKONİK SAÇ MODELLERİ

Başımızı her çevirdiğimiz yerde farklı bir saç modeli, farklı bir kesim ve farklı ifade biçimleri görüyoruz, değil mi? Herkes kendini istediği gibi ifade etmekte özgür. Saç ise bir insanı en iyi ifade eden elementlerden biri. Gelin kısa bir tarih yolculuğuna çıkalım ve tüm zamanların en ikonik saç modellerine ve onları kimlerin ikonikleştirdiğine bir göz atalım.






1950’lerde kısa kakül oldukça seviliyordu. Sebebiyse Bettie Page’den başkası değildi.







60’lara gelince kabarık saçın yaygın hale geldiğini görüyoruz. Onu popüler hale getirense ABD Başkanı John Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy idi.






Charlie’nin Melekleri’ni kim unutabilir ki? Meleklerden Farrah Fawcett’la birlikte yükselişe geçen havalı saçlar 70’lere damgasını vurdu.







Ali MacGraw da 70’lerin moda ikonu olarak benimsenmişti. Ama onun saçları Fawcett’ın aksine dümdüz ve doğaldı. 






Bazı modellerin asla modası geçmez. 80’lerde şarkıcı Debbie Harry ile ikonikleşen küt, kaküllü ve kabarık saçlar günümüzde hala popülaritesini yitirmemiş gibi.





Kısa saç ne kadar şık ve modern, değil mi? Bir kadının güzelliğini en iyi sergilemesini sağlayan model belki de. Kısa saçın da çeşitleri var tabii. Bunlardan biri olan peri kesim, Mia Farrow ile popüler hale gelmişti. 






Leydi Diana... Gönüllerimizde taht kurmuş Galler Prensesi  kısa ve kabarık saçlarıyla dünyada birçok kadına esin kaynağı oldu.




Bir film yıldızı olmak kolay değil! Her zaman ve her yerde şık olabilmekse hiç kolay değil! Ama zoru başaran Audrey Hepburn’ün uzun saçlarını arı kovanı şeklinde topladığı model çok beğenildi ve yıllar sonra da Amy Winehouse ile yeniden popülerleşti.






Yine bir kısa saç modeliyle karşınızda Monako prensesi Grace Kelly! İkonik saç modeli bukleli saçlarının ensesinde birleşmesiyle meydana geliyor.






Friends dizisindeki Rachel rolünü canlandıran Jennifer Aniston ile ikonikleşmiş bu kat kat model de bir zamanlar oldukça popülerdi. Hatta bu saç modeli “Rachel hair” olarak biliniyor. 





Bir döneme damgasını vurmuş kız grubu Spice Girls’ün Victoria Beckham’ı tarafından popüler hale gelen arkası kısa önü uzun, küt saç kesimi hala kısa saç sevdalıları tarafından yaygınca kullanılıyor.



İnsan ömrü biter, ikonlar bitmez. Bakalım bir sonraki ikonik saç modeli nasıl olacak? 


Büşranur Kurt/Deniz Coşkun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder