22 Aralık 2017 Cuma

HALİMA ADEN: İLK TESETTÜRLÜ MODEL

“Bu benim için bir seçim. Anneme başörtüsü takmak istediğimi söyleyen bendim. Annem gibi olmak ve dinime aşık olmak istedim.”
Halima Aden, Kenya’da ki bir mülteci kampından dünyanın önemli podyumlarına uzanan hayatıyla moda dünyasının en dikkat çeken isimlerinden biri haline geldi. Kenya’daki Birleşmiş Milletler mülteci kampı Kakuma’da doğan Aden, ailesiyle birlikte yedi yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri’ne göç etti. Bu hayatını değiştiren adımlardan ilki oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde tertip edilen Miss Minnesota güzellik yarışmasına katıldı ve bu yarışmaya katılan ilk başörtülü kadın olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yarı finale kadar gelen Aden yarışmayı kazanamadı. Ama bu kadarı bile onu doruğa taşımaya yetti. 20 yaşında olan genç kıza yarışma sonrası teklif yağdı. Gigi ve Bella Hadid’in ajansı IMG’nin kadrosuna da katıldı. Aden Kanye West’in Yeezy defilesinde de sahneye çıkma talihi yakaladı.

Ayrıca Aralık ayının ilk haftasında Dubai Burj Park'da gerçekleşen Raşit Bağzıbağlı (Modanisa 2018 Yaz muhafazakar koleksiyonu) defilesinde baş manken olarak podyuma çıktı. İkili instagram üzerinde birbirlerine övgülerde bulundu.
Raşit Bağzıbağlı: ” Yarın akşam @modanisa 'ya hazırladığım muhafazakar koleksiyonunu Dubai'de görücüye çıkarıyorum. Defilenin baş mankeni Halima Aden ile defile öncesi provamızı yaptık, kendisi dünya tatlısı.”



Ezgi Kaplan


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder