14 Kasım 2017 Salı

PODYUMDA EŞİTLİĞİN ÖNCÜSÜ: NAOMI


Naomi Campbell, küçüklüğünden bu yana sahnelerde olan etkinliğiyle bilinir. Az bilinen ise modelin mesleğinin ilk dönemlerinde ırk ayrımcılığına maruz kalmış olmasıdır.

Kariyerine dansçı olarak başlayan Campbell, dansla başlayan yolculuğuna modellikle devam etti. Daha sonra Christy Turlington ve Linda Evangelista ile birlikte olan Campbell, "Trinity" olarak bilinen üçlü bir grup oluşturdu; bu gruptaki modeller, dönemlerindeki en tanınan ve talep gören mankenler oldu. Uğradığı ırkçı tavırlara karşılık Campbell, arkadaşlarından yani Turlington ve Evangelista’dan destek gördü. Dolce&Gabbana'ya "Eğer Naomi'yi kullanmazsan bizi alamazsın" diyerek de tepkilerini gösterdiler. Bu olaydan sonra Naomi, British Vogue dergisinin kapağında yer aldı ve dergiye kapak olan ilk siyahi manken oldu. Campbell 90’lı yılların başında moda dünyasında hakim olan ırkçı yaklaşımın değişmesinde önemli bir rol oynadı. 

Markaların önde gelen yüzlerinden biri olan Naomi Campbell, artık moda dünyasına adını yazdırmış süper modellerden biri. Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen Versace İlkbahar/Yaz 2018 defilesinin finalinde yer alan Campbell; Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Carla Bruni ve Helena Christensen gibi 90’ların parlayan ikonlarıyla bir araya gelerek büyük bir etki yarattı.

Merve Ödünç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder